Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ"

Την Παρασκευή στις 12 Απρίλη κατά την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΣΔΟ) μέλη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την ώρα που μέλος της Αριστερής Ενότητας (ΑΡ.ΕΝ.) βρισκόταν στο βήμα εμπόδιζαν την διαδικασία να ολοκληρωθεί, επιτέθηκαν φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε συμφοιτητή μας που τόλμησε να διαφωνήσει με τις πρακτικές τους και στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον του απειλητικά.

Οι προσπάθειες της συγκεκριμένης παράταξης να εκφυλίσει κάθε δημοκρατική διαδικασία και να τρομοκρατήσει φοιτητές που τολμούν να διαφωνούν δε θα τους περάσει.Οι πρακτικές της συγκεκριμένης παράταξης μόνο τυχαίες δεν είναι. Ο εκφυλισμός των Γ.Σ. και οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε όποιον διαφωνεί με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Για εμάς, τα μέλη της Αριστερής Ενότητας, το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ιδεών, μόρφωσης, αλληλεγγύης και συνδιαμόρφωσης καθώς και οργάνωσης των αγώνων μας ενάντια στα σχέδια που έχουν οι κυρίαρχοι για εμάς τους σπουδαστές. Για τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τι είναι;
Οι δολοφονικές επιθέσεις, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές, οι σεξιστικοί χαρακτηρισμοί και τα νταηλίκια, ο εκφυλισμός των Γ.Σ. και τα γηπεδικά συνθήματα, οι πελατειακές σχέσεις για σημειώσεις και μπουκάλια στα μπουζουκόκλαμπα με αντάλλαγμα μια ψήφο, οι σεξιστικές αφίσες, οι νοθείες στις εκλογές χωρίς παραβάν, είναι αυτά που μας υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο τον πολιτισμό των απόγονων του Καλαμπόκα (δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα το 1991), την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ.
Είναι τουλάχιστο υποκριτικό το γεγονός ότι ο κομματικός τους φορέας η ΝΔ ζητά την καταδίκη της βίας ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει όργιο καταστολής σε κάθε απεργιακή διαδήλωση, δημιουργεί πογκρόμ σε μετανάστες, ευθύνεται για περιστατικά βασανισμών στην ΓΑΔΑ κ.α. Είναι ακόμα βέβαια πιο εξοργιστικό όταν η ΟΝΝΕΔ, η παράταξη του Καλαμπόκα, των ομάδων κρούσης, των Κενταύρων και των Rangers κάνει καμπάνια για την απομόνωση της βίας στους χώρους της νεολαίας. Ας ασχοληθούν πρώτα με τους χρυσαυγήτικους θύλακες στο εσωτερικό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τους μπράβους που εμφανίζουν στις σχολές τις μέρες των φοιτητικών εκλογών, τα φακελώματα φοιτητών και τις τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος σπουδαστών.
Πρέπει να τελειώνουμε εδώ και τώρα με αυτούς που προωθούν την αποπολιτικοποίηση των συλλόγων και τις χρυσαυγήτικες μεθόδους με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς δήθεν "για πλάκα" και παράλληλα συναινούν στη διάλυση της παιδείας. Αυτούς που αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στους χώρους της νεολαίας, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την καταστολή και την τρομοκράτηση κάθε νέου και νέας που αγωνίζεται.
Καλούμε όλους τους φοιτητές-τριες να καταδικάσουν και να απομονώσουν κάθε είδους φασιστικής συμπεριφοράς που μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.
Κλείνοντας σχετικά με τις απειλές που ακούστηκαν σε βάρος μελών της Αριστερής Ενότητας ένα μόνο πράγμα έχουμε να πούμε. Δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας εξοργίζουν. Οι αριστεροί και οι αριστερές δεν τρομοκρατήθηκαν ούτε από το παρακράτος, ούτε από την αστυνομική βία, ούτε από βασανιστήρια ούτε από νησιά εξόντωσης. Δεν θα τρομοκρατηθούν από μια χούφτα φασιστοειδή.

ΑΡ.ΕΝ ΑΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου